Tässä blogissa seurataan Mellin eli Aspenhill Kamomillin pentujen elämää ja kehitystä pentulaatikosta maailmalle kuvien ja pikkutarinoiden muodossa.







tiistai 31. toukokuuta 2011

Viisi viikkoa

Tuikku ja Pampula kisailevat
 Viisi viikkoa hurahtanut tuosta noin vain! Pennut ovat tulleet hyvin aktiivisiksi ja ne liikkuvat yllättävän ketterästi ja nopeasti, viikossa on sen suhteen tapahtunut huomattavaa kehitystä. Ne eivät oikein suostu enää olemaan häkissä kuin tosi väsyneinä, muuten ne itkevät suureen ääneen ja kuka sitä jaksaa kuunnella? Joka tapauksessa pentujen sosiaalistumisen ja kaikenlaiseen touhuun sopeutumisen ja tottumisen kannalta onkin parempi, että ne saavat olla vapaasti perheen parissa normaalitiloissa eikä missään häkissä. Ilmojen paranemisen myötä ne saavat myös ruveta olemaan enemmän ulkona, jonne isäntä rakensi niille hienon aitauksen.

Pami katselee, kun Mio ja Ronja painivat

Mion punnitus
 Eilen oli taas punnituspäivä. Mio tuossa yllä demonstroi tapahtumaa, joka alkaa olla aina vain vaikeampaa, sillä pennut eivät malta pysyä hiljaa paikallaan ja tulos on sitten "sinnepäin". Eilen kuitenkin saavutettiin kaksi merkkipaalua: Korpun paino ylitti kaksi kiloa eli se oli 2038g! Ja Mio saavutti muut pennut mennen Pampulan ohitse painollaan 1648g. Muiden pentujen painot olivat: Pampula 1642g, Ronja 1916g ja Tuikku 1953g. Pennut on säännöllisesti punnittu syntymästä asti kahden päivän välein, joten seuranta on ajantasaista.


Mio ja uusi lelu


Ronja ja Pampula
 Nämä kuvat on otettu tänään eli pennut ovat niissä viiden viikon ikäisiä. Ilma oli aika mukava tänään, lämmintä +20 Celsiusta ja aurinko paistoi, tuuli tosin jonkin verran. Jotkut pennut päästivät haukahduksia, kun lipputangon naru paukkui tankoa vasten tuulessa. Tutkimista riitti paljon ja liehuttuaan aikansa nurmella pennut alkoivat väsyä ja kun vein ne sisälle, ne nukahtivat jo oven eteen. Uusien jännien asioiden kokeminen on näköjään myös kovasti uuvuttavaa.

Ronja

Korppu

Korppu

Tuikku

Vasemmalta Tuikku, Korppu ja Pampula

Mio haistelee voikukkia

Mio

Mio   
Pampula

Tein vähän linkkilistaa tuonne sivupalkkiin. Siellä on hyviä linkkejä: Jorsakin kennelin sivulta löytyy tietoja ja kuvia pentujen isän suvusta. Karjakon kennelin sivuilta voi katsella Mellin ensimmäisten pentujen kuvia ja kuulumisia. Konnunkodon kennelin sivuilla on aivan ihania kuvia ja lisäksi siellä on paljon hyödyllistä tietoa gööteistä. Gööttiyhdistyksen sivuilta löytyy niin ikään kaikenlaista hyödyllistä ja hauskaa.

3 kommenttia:

  1. taitaa olla tuossa yhdessä kuvassa Melli eikä Pami pikkusten kanssa ;)

    VastaaPoista
  2. olet iiris oikeassa, Mellihän se siinä onkin! voi minua...

    VastaaPoista