Tässä blogissa seurataan Mellin eli Aspenhill Kamomillin pentujen elämää ja kehitystä pentulaatikosta maailmalle kuvien ja pikkutarinoiden muodossa.







perjantai 20. toukokuuta 2011

Uusia kokemuksia

Tuikku tekemässä tuttavuutta Pamin kanssa

Nyt alkaa tapahtua enemmän, joka päivä jotain jännää uutta ja pennut kasvavat vauhdilla. Ensimmäinen lisäateria on ollut tarjolla, itse asiassa eilen se tapahtui. Lautanen ja kummallinen mössö siinä herätti pentujen uteliaisuuden, rohkein maistaja oli yllättäen Mio. Sormenpäästä velli maistui paremmin, kupista osasi litkiä vain jotkut. Tänään oli toisen kerran ruokaa tarjolla, tilanne jatkui suht samana eli pientä maistelua tapahtui, mutta kukaan ei vielä oikein innostunut lisäruoasta. Emon maito maistui sen jälkeen varmaan entistä paremmalta. Pikkuhiljaa pitäisi kuitenkin ruveta syömään muutakin.
Eilen huomasin, että pikkukavereilla on pikkuhampaat! Syliin otettaessa ne rupesivat puremaan sormia nuolemisen lisäksi. Kohta varmasti Mellikin huomaa, että pennuilla on hampaat... Kyllä ne purevat jo toisiaankin korvista ja mistä kiinni saavat, leikkiminen alkaa kiinnostaa.
Matokuuri on annettu, seuraavan kerran sitten noin viiden viikon iässä. Lääke oli tahnaa, jonka sormenpäällä pistin pentujen suuhun ja siitä ne vähän irvistellen nuoleskelivat ja nieleskelivät sen mahaansa. Melli sai samalla oman lääkkeensä.
Huomaan, että kuvissa on enemmän juuri Pampula ja Tuikku, ne ovat aina ensimmäisinä laatikon reunalla. Muutkin ovat yhtä suloisia, mutta jotenkin kameran tielle sattuvat samat pennut. Pitää ihan varsin tähtäillä muitakin, ettei näytä liian puolueelliselta. Ensimmäisessä kuvassa esiintyy muuten toinen oma gööttimme Pami eli Sioran Ballerina, se on yksitoista vuotta vanha. Se odottaa jo kovasti, että pääsisi hoitelemaan pentuja. Kiinnostus on kova ja useimmiten Pami istuu laatikon ulkopuolella vinkuen hiljaa, kun Melli imettää pentuja. Kun lapset alkavat leikkiä enemmän, on Pamista paljon apua Mellille. Olihan Pami niin kärsivällinen Mellinkin kanssa, silloin kun se oli pentu ja aikamoinen riiviö.


Pampula - linssilude

Tuikku haaveilemassa

Lepohetki

Vähän arveluttavaa - ensimmäinen lisäateria tarjolla

Maito maistuu vielä parhaimmalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti