Tässä blogissa seurataan Mellin eli Aspenhill Kamomillin pentujen elämää ja kehitystä pentulaatikosta maailmalle kuvien ja pikkutarinoiden muodossa.







lauantai 28. toukokuuta 2011

Maailma avartuu

Tuikku ja Pampula, taustalla Pami ja Melli

Tuikku

Pampula ja kevään kukkamaa

Tuikku tutkimusretkellä, Melli turvana takana

Iso ja Pieni eli Pami ja Tuikku

Viime päivinä maailma on toden teolla avartunut, sillä pennut ovat tepastelleet häkin ulkopuolella tuvassa ja muualla, ja tänään ensimmäiset kävivät ulkona. Huomenna sitten lisää ulkoilua kaikille pennuille! Viikon sisällä pennut ovat alkaneet liikkua yhä varmemmin ja taitavammin, ne kipuavat häkin suulla olevan laatikon yli ja aina vaan pitää keksiä uusia patentteja siihen. Aukon olisi oltava riittävän suuri, jotta Melli voi kulkea siitä, mutta esteen on oltava tarpeeksi korkea, jotta pennut pysyvät aidan sisällä... Ei helppoa, kun pennut keksivät koko ajan uusia keinoja päästä pois sieltä. Niiden oman turvallisuuden takia (ja vähän yleisen siisteydenkin kannalta...) meidän poissaollessamme niiden olisi hyvä pysyä häkissä.
Ajattelin, että pennut pelkäisivät ulkona, mutta vielä mitä! Rohkeat tytöt Tuikku ja Pampula saivat ensimmäisinä tutustua ulkomaailmaan ja hyvin se meni. Pennuilla oli hauskaa tepastella nurmikolla ja haistella outoja hajuja. Varsinkin Pampula nosteli jalkojaan hassusti eteen ja ylöspäin kävellessään nurmella. Pitää hommata jostain jonkunlaista aitatarvetta, jotta voisi rakentaa pennuille turvallisen aitauksen pihamaalle. Maatilan pihapiiri traktoreineen ym. työkoneineen ei ole paras ympäristö pennun vapaalle kulkemiselle.

Vasemmalta Tuikku, Korppu, Ronja, Mio ja Pampula

Ronja haukottelee, takana Tuikku

Pampula leikkii "isojen koirien" lelulla :)
 Lelut ovat alkaneet selvästi kiinnostaa, sekä ihan oikeat "sallitut" lelut että kaikki muukin kuten sähköjohdot ym. Myös sanomalehdet häkissä saavat kyytiä ja petiäkin on kiva maistella. Kaikki on niin kiinnostavaa ja onneksi jokainen pentu vaikuttaa luonnollisen uteliaalta ja innostuneelta kaikesta uudesta, kukaan ei vetäydy kokonaan pois uusista jutuista. Pieniä eroja on sitten innokkuudessa, jolla asioihin suhtaudutaan. Joku ryntää päätä pahkaa uusiin paikkoihin, joku istahtaa välillä ja selvästi pohtii etenemisstrategiaa...

Mio
 Pennut ovat alkaneet tehdä tuttavuutta myös kissojen kanssa. Tai sitten se on toisinpäin. Vanhin kissamme Jojo ei ole tullut vielä lähellekään pentuja, mutta nuoremmat Nella ja Choco ovat kumpikin nuuskineet pentuja ja uskaltautuneet jopa häkkiin niiden kanssa. Ne eivät räppää pentuja tassullaan, ehkä ne jotenkin ymmärtävät niiden olevan vasta lapsia eikä siksi ollenkaan vaarallisia.

Tuikku tekee tuttavuutta Nellan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti